Translate

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Paljon kyselty Tomaatti-avokado-juusto sosekeitto

En kauhean paljon ole julkaissut ruokaohjeita, joska en mielestäni tee mitään ihmeellistä sapuskaa. Yleensä julkaisen ruokaohjeen, kun joku jotain ohjetta kysyy, ja tätä kautta se nyt vaan on helpompi jakaa. Alkuperäisen ohjeen löysin Kotikokki -sovelluksen kautta, mutta jouduin vähän muokkaamaan ohjetta, koska lähi Lidlistä ei ihan juuri samoja juttuja löytynyt. Joten tässä tulee nyt muokattu versio, joka maistui lapsille ja itsellenikin, vaikka en juuri pidäkkään avokadosta.

Tarvitset:

1 purkki tomaattikastiketta (n.500g itse ostin Lidlistä Napoli tomaattikastiketta, mutta muitakin voi toki kokeilla)
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio (voit toki kokeilla muitakin liemikuutioita)
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sokeria
200 g sulatejuustoa
1 iso tai 2 pientä kypsää avokadoa (Lidlissä oli myynnissä kahta kokoa avokadoa, ja ostin pieniä)

Kaada tomaattikastike, vesi, liemikuutio, hienonnettu valkosipuli ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää sulatejuusto. Anna juuston sulaa keittoon. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä sen aikaa, kun kuorit ja pilkot avokadon/avokadot. Lisää avokado keittoon ja soseuta.

Nauti, mielellään hyvässä seurassa. Tätä lapsetkin söi kaksi lautasellista ja pyysivät seuraavana päivänä, että tekisin tätä taas.

2 kommenttia:

  1. Nams, herkullisen näköistä keittoa.:) Olen kadottanut sun yhteystietosi... laitatko mulle vaikka työsähköpostiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikke. Kokeile tätä keittoa joskus. Mä yllätyin että jopa tykkäsin siitä. Avokado sellasenaan ei ole yhtään mun juttu, mutta tässä toimii. :)

      Poista