Tänään on vuorossa härkäpapu. Pavut ovat minulle itselleni vähän outoja kasveja. En ole koskaan niitä juuri kasvattanut tai syönyt, joten ainakin makua arvioi tässä nyt muu perhe.
Härkäpapu Witkiem Manita
Tätä papua kuvataan aikaiseksi lajikkeeksi, mikä on hyvä näillä leveysasteilla, kun kasvukausi on lyhyt.Pavun olivat hauska kylvää lasten kanssa, koska siemen on iso ja se iti nopeasti. Lapsetkin oppivat helpommin syömään kasviksia, kun he saavat itse kasvattaa osan.
Pavun varsiin tuli kauniit ja tuoksuvat kukat, jotka olivatkin aivan täynnä pölyttäviä hyönteisiä.
Palot muodostuivat nopeasti ja kasvoivat pian sellaiseen kokoon, että ne kannatti kerätä. Härkäpavusta syödään vain itse pavut. Palkoja ei syödä. Pavut myös pitää kiehauttaa ennen käyttöä. Kiehauttamaton papu voi aiheuttaa vatsanväänteitä.
Itse kun en ole koskaan papuja syönyt, piti makutestiin ottaa mies ja lapset. Ripottelin papuja ihan salaatin päälle. Mies kehui papuja hyviksi ja lapset söivät niitä mutisematta, joten ei ne pahoja voi olla.
Siemenet voi säästää seuraavaa vuotta varten. Anna palkojen olla varressa niin kauan, että ne tuleentuvat, eli silloin palko ja varret ovat kuivuneet. Kerää pavut ja säilytä kuivassa, viileässä ja valolta suojattuna.
Yhteenveto
Plussat:+ Aikainen lajike
+ Helppo
+ Sopii lasten kasvimaalle
+ Hyvä maku
+ Voit säästää osan pavuista seuraavan vuoden siemeniksi
Miinukset
- Pitää kiehauttaa ennen syömistä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti