Translate

torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 18.12 Lihasikoja

Suuret pahoittelut luukun viivästymisestä. Eilen oli niin kiireinen päivä lasten kanssa, etten ehtinyt isuta yhtään koneella. Lisäksi meillä on pari päivää ollut ongelmia netin kanssa, joten tekstit on olleet valmiina, julkaisemaan vain ei ole päässyt.

Tähän luukkuun ajattelin laittaa kuvia ja juttua meillä olleista lihasioista, kesäpossuista. Meillä on nyt kolme kertaa ollut possuja kasvamassa lihoiksi. Kotona kasvaneen sien liha poikkeaa maultaan, koska possun ruokavalio on eri, kaupan lihasta. Meilläkin possut saavat olla pääasiassa ulkona, mutta jos possut on otettu myöhään, ne siirretään syksyn tultua navettaan.

Monet miettivät, miten voimme syödä eläintä, joka on kasvanut meillä. Tämä ei aluksi ollutkaan helppoa, mutta kaikkeen tottuu. Nykyään kun lihan eettinen puoli on monelle tärkeä, uskon tämän olevan se eettisempi tapa tuottaa lihaa, kun siat pääsevät ulos tonkimaan maata ja tekemään vapaasti sikamaisia juttuja. Tilaakin meidän possuilla on aina paljon.

Ensimmäisenä vuonna meillä oli Nasu ja Potsi. Toisena vuonna oli Ham, Bacon ja Ribs. Nämä kolmannet olivat Nakki ja Makkara. Meillä käy jonkin verran sukulaislapsia, joten lasten takia kaikilla eläimillä pitää olla nimet. Se on melkein aina se ensimmäinen kysymys, ja jos eläimellä ei ole nimeä, lapset sen keksii, ja se pitää myös muistaa.

Tässä vähän kuvasaastetta meillä olleista possuista:

Nakki (klirjava) ja Makkara (vaalea)
Nakki ja Makkara
Nakki ja makkara
Nasu ja Potsi (en muista kumpi oli kumpi)
Nasu ja Potsi
Musta sika oli Bacon
Ribsillä oli aina nälkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti