Translate

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kanakeitto

Pistän tämän nyt tänne muistiin ja jakoon. Olen kaksi kertaa kirjoittanut ohjeen paperille, mutta paperi on aina kadonnut, joten tämä on täällä yhtä lailla itseäni varten tallessa. Tämä ohje on oma sovellus, ja maistuu meidän perheen miesväelle. Ei ole millään tavalla mitenkään kevyttä ruokaa. En ole alan ammattilainen, joten tämä voi monen mielestä olla väärin. Meillä tärkeintä on että lapsille maistuu.

Ainekset:

n.500g broileria (valmiita suikaleita tai leikkaa itse sopivia paloja rintafileistä (tai aina paras, jos omistat kunnollista kukkoa tai kanaa))
1 sipuli
(2 valkosipulin kynttä)
Suolaa, mustapippuria ja curry -jauhetta maun mukaan
Rasvaa broilerin ruskistamiseen

2l vettä
2 kanaliemikuutiota
1pkt koskenlaskia juustoa (tai vastaavaa)
2dl kermaa
1pss (n.400-500g) makaroonia (EI missään nimessä pikamakaroonia, jotta broileri ehtii varmasti kypysä)
1pss (n.200g) herne-maissi-paprika (myös herne-maissi-porkkana -seos käy)
Mustapippuria
Curry -jauhetta
Suolaa

Suuruste (en ole näitä mitannut):
Vehnäjauhoja
Kylmää vettä

Mausta broilerin lihat suolalla, pippurilla ja curry -jauheella. Anna maustua hetki huoneen lämmössä (puolesta tunnista tuntiin).

Kuullota sipulit pannulla ja laita ne kattilaan (5l kattila, pienempään ei tämä määrä ei tahdo mahtua). Ruskista broilerin palat pienessä määrässä rasvaa (voi, margariini, öljy), ja kaada kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, kerma ja koskenlaskija.

Kuumenna kiehuvaksi ja lisää makaroonit joukkoon. Keittele sitten n. 8min (tai jos makarooneissa on pidempi keittoaika, niin noudata sitä). Muista sekoitella, ettei pala pohjaan! Tee halutessasi suuruste vehnäjauhoista ja kylmästä vedestä ja suurusta oman maun mukaan. Lisää herne-maissi-paprika. Odota, että keitto kiehuu uudestaan, ja nosta pois levyltä. 

Maista ja lisää tarvittaessa pippuria, curry -jauhetta ja suolaa.


Tätä ohjetta ei tarvitse seurata orjallisesti. Lisää mausteita oman maun mukaan. Jos pidät chilistä, lisää sitäkin. Tai jos sinulla on joku muu lempimauste, kokeile sitäkin ihmeessä. Myös muita kasvissekoituksia kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti