Translate

maanantai 27. tammikuuta 2014

Onnistumisen iloa

Nyt on jo hetken aikaa mennyt siitä, kun aloitin kasvattamaan kasveja kaupan hedelmien siemenistä. Ja muutamasta muustakin kylvöstä on jo tovi vierähtänyt. Tässä on nyt sitten näiden kylvöjen kuulumisia:

Aloitetaan vaikka niistä "egglingseistä". Kylvin siis ikivanhoja paprikan siemeniä munan kuoriin. HAH! Vastoin kaikkia odotuksiani, lähes kaikki itivät! Ja koska itäminen on vasta alussa, saattavat loputkin vielä itää.
Egglings
 Kiivit voivat myös hyvin. Kylvin siis ihan kaupasta ostamastani kiivistä keräämäni siemenet, kahdessa erässä. Toiset kylmäkäsittelin ja toisia en kylmäkäsitellyt.
Ilman kylmäkäsittelyä
 Ne joita en kylmäkäsitellyt, siirsin jo multaan. Pidän ne edelleen muovin alla, jotteivät kuivu. Kylmäkäsitellyt ovat vielä pieniä, mutta itivät silti hyvin.
Kylmäkäsitellyt
Litsiluumun kivistä ei itänyt montaa. Kymmenestä vain kaksi näyttää itäneen. Voi olla, että jollain muulla systeemillä itävyys olisi parempi. Litsien kylvämisestä en ole tainnut mainita aiemmin.
Litsit itää
Lähikuva litsin taimesta
 Avokadon kivet ovat alkaneet näyttää itämisen merkkejä, halkeamalla. Kaksi viidestä on nyt haljennut.
Avokadon kivi on haljennut, jotta juuret pääsevät kasvamaan



2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaisi toi litsien idätys, että miten teit sen? :) ittellä olis tuossa nyt kanssa pari litsin siementä ja lisää tulossa ja tahtoisin kokeilla. yritän nyt etsiä lisää tietoa, että miten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Mä vaan lätkäsin ne kosteaan multaan niin että ne oli puolittain mullan pinnalla. Mullan pidin kosteana, ei vettävaluvan märkänä koko idätyksen ajan. Itivät hyvin, ja kasvoivat n.10cm korkeiksi ja kuolivat. Meillä oli ilmeisesti liian kuiva huoneilma niille. :) Kokeilla kannattaa.

      Poista