Translate

maanantai 6. tammikuuta 2014

Lahjaksi T-paita

Nyt voin vihdoin julkaista jutun siitä, kun lapset askartelivat Taatalle (satakuntalainen isoisä) syntymäpäivälahjaksi T-paidat. Molemmat pojat tekivät omat paidat, tai Jan vielä tarvitsi äidin ja isin apua.
Janin jalanjäljet. Äiti ja isi vähän auttoivat

Eli ostin Raision Myllyn askarteluliikkeestä tummille tekstiileille sopivaa maalia, koska paidat olivat mustia (paidat ostin Dressmanista). Väri oli Schjerning Textil Solid, jota löytyy useimmista askarteluliikkeistä. Väri on lasten käyttöön turvallinen, kunhan aikuinen valvoo, ettei sitä laiteta suuhun.
Äiti taiteili selkäpuolelle tekstit

Kun paitaa ryhdytään maalaamaan, kannattaa paidan sisään laittaa vaikka pahvia, koska väri menee helposti kankaan läpi. Ja jos antaa pienten lasten askarrella, kannattaa lapset riisua kokonaan. Näin lapset on helpompi puhdistaa maalaamisen jälkeen. Tämä on siis hyvä toteuttaa sellaisenä paivänä jolloin olet ajatellut lapset pestä muutenkin. Anton ainakin sai itseensä yhtä paljon maalia kuin Taatan paitaankin.
Anton sai piirtää ihan itse. Välineinä käytettiin sormia ja äidin remontista jäänyttä pensseliä

Kun kangas on maalattu, sen annetaan kuivua. Kuivumisen jälkeen väri kiinnitetään kankaaseen silittämällä (ilman höyryä). Silitysrauta laitetaan niin kuumalle kuin maalattu kangas suinkin kestää (puuvilla on maalaamiseen paras, koska se kestäää korkeita lämpötiloja). Laita kuvan päälle leivinpaperia, ettei kuva siirry silitysrautaan.
Anton painoi vielä käden jäljet selkäpuolelle ja äiti kirjoitti tekstin.

Suurin piirtein näin Taata sai lapsilta persoonalliset lahjat. Ei taatusti tule ikinä toisia samanlaisia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti