Translate

perjantai 10. tammikuuta 2014

Kylvösten kuulumiset

Kerroin teille aikaisemmin kylväneeni ruokakaupan "hevi"-osaston tuotteiden siemeniä. Kylvin samalla kertaa vähän muutakin, joista kaikista en jaksanut kirjoittaa. Tässä nyt kylvösten uutisia.

Kiivin siemenet (Kiivi), jotka keräsin kaupasta ostamastani hedelmästä, ovat alkaneet itämään. Ei siis ne kylmäkäsitellyt, vaan ne joita en kylmäkäsitellyt. Itämisprosentti näyttää olleen hyvä. Nyt sitten pitää odottaa kylmäkäsiteltyjä ja verrata onko kylmäkäsittelyllä vaikutusta. Alustavasti väittäisin, ettei tarvitsekkaan kylmäkäsitellä.

Myös mangon siemen, josta en teille kertonut, näyttää hitaasti itämisen merkkejä. Mangon siemen on lillinyt vain vesiastiassa, joten en odoittanut suuria. Siemen ei ole kokonaan uppeluksissa, vaan vettä on sen puoleenväliin (eli ei paljoa kun siemen on kyljellään).

Lisäksi kylvin muutamia perennojen siemeniä, joista isosiniheinä näyttää myös itämisen merkkejä. Vallan loistavaa, koska korkeilla heinäkasveilla saadaan puutarhaan trooppista tunnelmaa, kun heinät kahisevat ilmavirran mukana.

Otan näistä ihmeistä kuvia, kunhan ne kasvavat sen verran, että on jotain kuvattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti