Translate

maanantai 20. tammikuuta 2014

Kiivipäivityksiä

Kiivikokeilu (kiivi) oli menestys. Tosin en enää suosittele kylmäkäsittelyä kiivin siemenille. Minulla iti huomattavasti paremmin ilman kylmäkäsittelyä. Pistin 50 siementä itämään, ja kaikki itivät. Kaksi siementä näytti siltä, ettei niistä mitään tule, mutta ne lähtivät vähän myöhemmin itämään.Laitoin siemenet kostealle talouspaperille, josta nostelen taimet sitten multaan. Talouspaperi oli minigrip -pussissa, jotta se pysyi tasaisen kosteana.

Kylmäkäsitellyistä iti vain pieni osa. Mutta toisaalta, en ole vielä menettänyt niidenkään kanssa kokonaan toivoa. Olivathan ne sentään viikon jääkaapissa.
Pikkuiset kiivin taimet ovat vielä pussissa, kostean paperin päällä
Mielestäni kiivit itivät yllättävän nopeasti, mutta olen ulkomaalaisilta ystäviltäni saanut sen käsityksen, että jatkossa kasvu on hidasta.

Suomessa kiivi pitää kasvattaa ruukussa, joka viedään talveksi sisälle suojaan pakkaselta. Olen myös kuullut, että 1b vyöhykkeellä saattaa menestyä ympäri vuoden kasvihuoneessa.

Myynnissä kiivin siemeniä

Minulla jäi hurjasti siemeniä yli omien tarpeiden, joten ajattelin myydä ne toiselle kokeilunhaluiselle puutarhaharrastajalle.

Eli pistin pussiin 20 siementä, jotka myyn 3€/pussi + postikulut (eli mitä postimerkki nykyään maksaa). Pusseja on muutama tarjolla, ja varmaan pussitan lisääkin, kun kerkeä.

Jos kiinnostaa kiivin siemeniä ostaa, laita kommentti jossa on jonkinlainen yhteystieto.
Siemeniä myynnissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti