Translate

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pakottava tarve saada sormet multaan IV

Aikaisemmin jo kerroin, kuinka vuoden ensimmäinen siemenluettelo sai sormet syyhyämään multasäkin suuntaa. Kerroin siis hankkineeni apua kaupan "hevi"-osastolta.

Sain austraalialais -mieheltä ohjeet, miten saa kookospähkinän itämään kohtuullisen helposti. Ostin tämän innoittamana kaksi kookospähkinää.
Kolme päivää loinneet kookospähkinät

Ohjeen mukaisesti pähkinät ovat nyt ollet likoamassa lämpöisessä vedessä kolme päivää, ja on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Eli otan pähkinät vedestä ja laitan ne läpinäkyvään muovipussiin, jossa on noin desi lämmintä vettä pohjalla. Sulje pussit tiiviisti, jotta kosteus ei karkaa. Aseta pähkinät lämpimään niin, että sen pinnassa olevat kolme "silmää" osoittavat ylöspäin. Näistä taimi alkaa kasvamaan.
Kookospähkinän "silmät", joista kasvi alkaa itämään

Kun pähkinään tulee itu (valkoinen "tiitti"), vie se ikkunalle valoa saamaan. Pidä se silti vielä pussissa.
Nyt pähkinät on pussitettu, ja jäämme odottamaan ihmettä

 Tätäkään projektia en ole päässyt pussittamista pidemmälle, joten jatkoa seuraa, kunhan jotain mainitsemisen arvoista tapahtuu.

Ananaksen vointi

Ajattelin pikaisesti ilmoittaa, että ananakseni lehtitupsun juureen on ilmestynyt pieniä valkoisia juurinystyjä (joista en muistanut ottaa kuvaa). Päätin laittaa ananaksen heti multaan, jotta juuret pääsevät heti käyttämään hyödykseen mullan ravinteita.

Ananakseen tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti